NOUTATI / EVENIMENTE

 • Lecţie publică “Uniunea Europeană în contextul preşedenţiei maghiare din primul semestru 2011”

  09.12.2010

  Miercuri, 8 Decembrie a.c., în Aula Ungaria, inaugurată în cadrul Universităţii Libere Internaţionale din Moldova în data de 2 februarie 2010, a avut loc o lecţie publică intitulată “Uniunea Europeană în contextul preşedenţiei maghiare din primul semestru 2011”. În calitate de expert în faţa studenţilor de la Facultatea Istorie şi Relaţii Internaţionale a evoluat Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Ungare în Republica Moldova, Excelenţa Sa Gyorgy Varga. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Ambasada Republicii Ungare la Chişinău.

 • Lecţie publică “Facilitated Illegal Migration from 3rd Countries to European Union and Counter Measures”

  24.11.2010

  Miercuri, 24 Noiembrie 2010, în incinta Universităţii Libere Internaţionale din Moldova a avut loc lecţia publică intitulată “Facilitated Illegal Migration from 3rd Countries to European Union and Counter measures”.

 • Vizită de lucru la Facultatea Istorie şi Relaţii Internaţionale

  17.11.2010

  Pe data de 11-12 noiembrie 2010, delegaţia Facultăţii Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, România, în persoana conf. univ. Vasile Tabără, decanul facultăţii şi dr. Eugen Străuţiu, redactor şef al revistei Studia Securitatis au efectuat o vizită de lucru la Facultatea Istorie şi Relaţii Internaţionale, ULIM. În cadrul întrevederii cu profesorii Facultăţii, au fost abordate subiecte ce vizează cooperarea bilaterală în diverse domenii şi mai cu seamă sub aspect ştiinţific.

 • Workshop-ul “Campaigns in the US: Best Practices”

  17.11.2010

  In perioada 8 – 15 noiembrie 2010 studentii facultatilor Istorie si Relatii Internationale si Drept au participat la workshop-ul “Campaigns in the US: Best Practices” organizat si moderat de către reprezentanta Fulbright la ULIM Dr. Judithanne Scourfield McLauchlan. In cadrul intalnirilor cu studentii profesorul McLauchlan a discutat despre organizarea si desfasurarea campaniilor electorale in SUA la nivel local si national, dezvoltarea strategiilor, rolul Mass-Media. Studentii activi au primit certificate de participare.

 • Lecţie publică “Schimbările constituţionale şi politice în Regatul Unit”

  11.11.2010

  Marţi, 9 noiembrie, în Sala de Lectură nr.3 la ULIM a avut loc o lecţie publică pe tema “Schimbările constituţionale şi politice în Regatul Unit”, moderată de către Excelenţa Sa, Dl. Ambasador al Marii Britanii la Chişinău, Keith Shannon. La lecţie au fost prezenţi studenţii Facultăţilor Limbi Străine şi Istorie şi Relaţii Internaţionale, ULIM.

 • Lecţie publică “Relaţiile Uniunea Europeană – Republica Moldova”

  28.10.2010

  Miercuri, 27 Octombrie a.c., în Aula Magnifică a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova a avut loc lecţia publică “Relaţiile Uniunea Europeană – Republica Moldova”. În calitate de expert în domeniu, în faţa studenţilor Facultăţii Istorie şi Relaţii Internaţionale, dar şi celor de la Drept a evoluat Dl Dirk Schubel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău.

 • Lecţie publică “Calea Georgiei spre Europa”

  27.10.2010

  Miercuri, 27 Octombrie a.c., Excelenţa Sa, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Georgiei la Bucureşti, Dl Levan Metreveli, a ţinut o lecţie publică în faţa strudenţilor Facultăţii Istorie şi Relaţii Internaţionale, Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, intitulată “Calea Georgiei spre Europa”.

 • Lecţie publică “Lituania în contextul NATO”

  06.10.2010

  Miercuri, 6 Octombrie, în Aula Lituania a avut loc lecţia publică “Lituania în contextul NATO”, oaspete: Darius Aukscionis, Ataşat Militar, Ambasada Republicii Lituania în Republica Moldova, aceasta fiind urmată de discuţii la tema “Republica Moldova – NATO: Eforturi de susţinere pentru consolidarea securităţii naţionale”, expert: Vitalie Grosu, director executiv al IDC NATO în Moldova.

 • Afisate 97 - 104 din 123 Articole | Pagina 13 din 16


  Arhiva