NOUTATI / EVENIMENTE

 • 20 de ani de la primul pod de flori

  06.05.2010

  Facultatea Istorie si Relatii Internationale si Departamentul Informational ULIM au organizat o manifestare cultural-stiintifica dedicata sarbatorii a 20 de ani de la primul pod de flori de pe Prut (6 mai 1990 – 6 mai 2010). La sarbatoare au participat profesori, studenti, care au discutat despre evenumentele din mai 1990 si au mentionat despre importanta podului de flori pentru apropierea romanilor de pe ambele maluri ale Prutului.

 • Prezentare de carte - Istoria partidelor din Republica Moldova

  06.05.2010

  Joi, 6 mai, 2010, Facultatea Istorie si Relatii Internationale in colaborare cu DIB, ULIM a organizat prezentarea, la ULIM, a lucrarii Istoria partidelor din Republica Moldova, Chisinau, 2010, 311 p.

 • Buletinul stiintific studentesc – lansare

  26.04.2010

  Luni, 26 aprilie 2010, a avut loc lansarea Buletinului Stiintific Studentesc, publicatie a Institutului de Istorie si Stiinte Politice a Facultatii Istorie si Relatii Internationale, ULIM. Lansarea a fost organizata prin colaborarea Facultatii Istorie si Relatii Internationale cu Departamentul Informational Biblioteconomic, ULIM. La lansarea care s-a produs in incinta Salii Polivalente nr. 2 au participat profesori si studenti ai Facultatii Istorie si Relatii Internationale, reprezentanti ai DIB si alti invitati.

 • Relicvii timpurii ale religiei crestine in Asia mica - Turcia contemporana

  20.04.2010

  Marti, 20 aprilie in incinta BCR Aula Austria, Abdurrahman Danishman, reprezentant al Ministerului Culturii din Turcia a avut placerea de a ne face o prezentare cu tema "Relicvii timpurii ale religiei crestine in Asia mica - Turcia contemporana". Evenimentul a fost posibil cu sprijinul Ambasadei Turciei in Moldova si Ministerul Culturii din Turcia.

 • Symposia Studentium 2010

  15.04.2010

  La 15 aprilie 2010 in cadrul Facultatii Istorie si Relatii Internationale a avut loc sesiunea stiintifica studenteasca anuala Symposia Studentium. Lucrarile sesiunii s-au desfasurat in trei sectii: I – Istorie; II – Relatii Internationale; III – Stiinte politice si integrare europeana. La sesiune au participat cu comunicari peste 60 de studenti din anii I, II, III ai ciclului licenta, dar si masteranzi. Noua dintre participantii la conferinta (cate trei din fiecare sectie) au obtinut Diplome de gradul I, II si III pentru prezentarea reusita a comunicarilor, iar doi studenti – Uzdris Constantin si Hristov Nicolae – au fost apreciati pentru activitatea stiintifica din anul 2009.

 • Azerbaijan in prezent

  24.03.2010

  Miercuri, 24 martie, in Sala Senatului Universitatii Libere Internationale din Moldova Excelenta Sa Isfandiyar Vahabzade, Ambasadorul al Republicii Azerbaijan in Republica Moldova a oferit o prelegere publica Facultatii de Istorie si Relatii Internationale cu tematica: " Azerbaijan in prezent". Evenimentul a fost posibil cu sprijinul Ambasadei Azerbaijanului.

 • Profesorul Ilie Borziac a plecat in lumea celor drepti

  19.03.2010

  Colectivul Facultatii Istorie si Relatii Internationale a suferit o mare pierdere. Vineri, 19 martie 2010, a plecat in lumea celor drepti distinsul profesor universitar, doctor habilitat, vestit arheolog Ilie BORZIAC.

 • China's Foreign Policy

  17.03.2010

  La 17 martie 2010, in Aula Magnifica a Universitatii Libere Internationale din Moldova Excelenta Sa, Domnul SHI Longzhuang, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Populare Chineze in Republica Moldova a oferit o prelegere Facultatii de Istorie si Relatii Internationale cu tematica: "Politica externa a Chinei". In limba engleza. In cooperare cu Ambasada Chinei.

 • Afisate 113 - 120 din 123 Articole | Pagina 15 din 16


  Arhiva